Kliklaminaat: eenvoudig te leggen en een mooie uitstraling

Laminaat ken je wel. Het is één van de populairste soorten vloerbedekking. Laminaat kent twee verbindingssystemen. Het eerste is het systeem waarbij de houten kern van de plank voorzien is van een randje, die je in de volgende plank schuift. Voordat je de planken in elkaar schuift bestrijk je ze met lijm. Dit karwei is best arbeidsintensief. Bovendien kan de lijm vlekken achterlaten. Daarom is er een nieuw verbindingssysteem ontwikkeld: het kliklaminaat.

Kliklaminaat leggen

Bij kliklaminaat worden de planken onderling verbonden door middel van een speciaal profiel dat in de randen is gefreesd. Er bestaan verschillende soorten kliksystemen. Ze vereisen allemaal dat de planken onder een bepaalde hoek in elkaar worden gehaakt. Zodra het laminaat op de vloer ligt en ook de kopse kanten in elkaar zijn geklikt, vormt de laminaatvloer een stevig geheel. De laminaatdelen sluiten zo nauw op elkaar aan dat er geen zichtbare voegen zijn. Het leggen van kliklaminaat is heel eenvoudig voor een handige klusser. Mocht je het toch liever aan een ander overlaten, kun je gebruikmaken van de legservice van Bebo Parket.

De voordelen van kliklaminaat

Kliklaminaat kent vele voordelen. We zetten ze op een rijtje:

  • Het is eenvoudig zelf te leggen.
  • Kliklaminaat is onderhoudsvriendelijk.
  • Je kan kliklaminaat loshalen. Als je gaat verhuizen neem je het dus gemakkelijk mee.
  • Kliklaminaat heeft een fijne prijs voor elk budget.
  • Kliklaminaat is er voor elke interieurstijl.
  • Met kliklaminaat geniet je van jarenlang woongenot.

Kliklaminaat onderhouden

Het onderhouden van kliklaminaat is enorm simpel. Je houdt de vloer schoon door deze regelmatig te stofzuigen en af en toe af te nemen met een vochtige dweil.  Verder heeft kliklaminaat geen speciale onderhoudsbehandeling nodig. Een eenvoudige laminaatreiniger is voldoende. Met de juiste zorg kan kliklaminaat jarenlang meegaan en er nog steeds als nieuw uitzien.

 

Kortom, kliklaminaat is de perfecte vloerbedekking voor mensen die op zoek zijn naar een vloer die eenvoudig te leggen is en niet al te veel geld kost. Voor het allermooiste kliklaminaat neem je een kijkje bij Bebo Parket. Zij hebben kliklaminaat in vele kleuren, voor fijne prijzen.

 

 

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Ennukunst
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart